Logotype_shape IT green

Färdig rabatt, fjärilsväxter

Färdig Rabatt består av en utskrivbar pdf med en utförlig planteringsplan och växtlista. Den fungerar som ett recept för att du enkelt och smidigt ska kunna anlägga en prunkande plantering i rabatt eller pallkrage.

Tack vare den färdiga planen behöver du inte själv leta efter växter som passar ihop och trivs i ett visst läge. Du behöver heller inte ta reda på hur många plantor som går åt eller var de ska placeras. Det arbetet har jag redan gjort åt dig för att underlätta så att du kan  komma igång och plantera en rabatt som både du och de små vännerna som besöker din trädgård kan njuta av så snart som möjligt.

"Jag är mycket nöjd. Det är jättebra med en plan att följa, bara att stoppa ner plantorna allt eftersom jag får tag på de sorter som Ann rekommenderar. Jag planerar att skaffa fler pallkragar och skulle gärna se fler varianter för soligt läge med växter som blommar hela säsongen".

Christina Öhman

FÄRDIG RABATT - Fjärilsväxter för nytta & nöje

  • Längtar du efter en prunkande rabatt som blommar från vår till höst och som lockar till sig mängder av fjärilar, humlor och bin? 
  • Vill du ha blommor som passar ihop med höjd, färg, form och blomningstid?
  • Är du less på att köpa nya växter varje år?

    Då är det här växtförslaget något för dig. Enkelt, snyggt & lättskött!

Med planen för fjärilsväxter lockar du fler vackra fjärilar och humlor till trädgården. Dessutom bidrar du till att hjälpa våra utrotningshotade vilda bin och andra nyttoinsekter att hitta pollen och nektar. 
 
Växterna i fjärilsrabatten är utvalda för att passa ihop i färg, form och höjd. De blommar från vår till höst och drar till sig fjärilar och andra nyttiga insekter.  De här växterna trivs bäst i ett soligt, väldränerat läge och i den värmande solen får blommorna också fler besök av fjärilar.

Vad andra säger om Färdig Rabatt

"Jag gillar verkligen fjärilsrabatten och jag blev inspirerad av de fina bilderna. En plan att hålla mig till är precis vad jag behöver"

Lisa Eriksson

"Som nybliven torpägare vet jag inte så mycket om hur perenner vill ha det så att någon tar sig tid att göra färdiga rabatter är perfekt! Det är ju en djungel av aspekter att ta hänsyn till. 

Så bra att få allt man behöver i en färdig plan!"


Johanna Norlin

"Jag är nöjd med min pdf och har haft den som kvällslektyr några kvällar och fantiserat om hur det kommer att se ut när det är klart"

Lisbeth Andersson

"Min rabatt är något större än den beräknade men jag kände ändå att jag - tack vare Anns planering - vågade ta första stegen.

Jag köpte några likvärdiga perenner som gick i samma färgskala och har frågat mig runt om alternativ som jag kan komplettera med. Redan första dagen kom det flera fjärilar och bin. Jag har njutit långa fina stunder trots att rabatten ännu inte är klar :)

Jag upplevde att planen blev min ”kick ass coach”. Utan växtförslagen hade rabatten stått tom eller endast haft ogräs."


Tanja Ampiainen

"Växtförslaget var bra och jag kompletterade med humle eftersom den är snabbväxande och fin att titta på när den klänger sig uppåt".

Ove Enander