Logotype_shape IT green

Färdig rabatt

Visst vore det skönt att ha en plan för trädgårdens rabatter? Om du redan från början visste vilka växter du skulle köpa, var de trivs och hur du ska plantera dem? Om du slapp lägga tid på att ta reda på vilka växter som passar i just din trädgård? 

Färdig rabatt består av kompletta planteringsförslag för olika temarabatter. Med noggrannt utvalda växter, en professionell planteringsplan och tillhörande växtlista blir det enkelt att skapa nya, välkomponerade rabatter i din trädgård. 

Med planteringsförslaget i din hand har du det du behöver för din nya rabatt. Växtlistan och planteringsplanen guidar dig hela vägen, från inköp av de utvalda växterna till att de är planterade på rätt plats i din rabatt eller pallkrage.  

Tanken med Färdig Rabatt är att hjälpa dig som tycker det är svårt att få till rabatter som är fina hela säsongen, med växter som trivs i ett visst läge och som blommar från vår till höst.

Färdig Rabatt består av en nedladdningsbar pdf med växtplan och växtlista för rabatt eller pallkrage - en helhetsplan där allt som behövs för en frodig och praktfull rabatt redan är förberett och uttänkt med växtval, antal plantor som behövs och hur de ska placeras. 

FÄRDIG RABATT: Fjärilsväxter & Skuggväxter

Färdig Rabatt finns hittills i varianterna Fjärilsväxter, Skuggväxter, Kryddhjulet och Black & White - och fler är på gång. Klicka på bilderna nedan för att läsa mer om rabatterna, eller scrolla ner för att fylla i dina önskemål om kommande teman.

Så tycker andra om färdig rabatt

"Som nybliven torpägare vet jag inte så mycket om hur perenner vill ha det så att någon tar sig tid att göra färdiga rabatter är perfekt! Det är ju en djungel av aspekter att ta hänsyn till. Vilken zon man bor i, vilka växter som trivs tillsammans, hur man kan sprida ut blomningen, vilken jord växterna behöver och hur vattenbehovet ser ut. Så bra att få allt man behöver i en färdig plan!"
Johanna Norlin

"Jag är absolut nöjd med växtplanen. Ett jättebra initiativ då det är svårt att få till växter själv som tex blommar hela sommaren." 
Ann-Charlotte Åberg

"Jag är mycket nöjd hittills. Det är jättebra med en plan att följa, bara att stoppa ner plantorna allt eftersom jag får tag på de sorter som Ann rekommenderar. Jag planerar att skaffa fler pallkragar och skulle gärna se fler varianter för soligt läge med växter som blommar hela säsongen."
Christina Öhman

FJÄRILSVÄXTER - för nytta & nöje

Med fjärilsrabatten får du ett genomtänkt växtförslag för ett soligt, väldränerat läge med härlig blomning från vår till höst. 
Växterna är dessutom utvalda för att locka till sig vackra och nyttiga insekter som fjärilar, humlor och bin. Växtförslaget passar för plantering i pallkrage eller rabatt.

SKUGGVÄXTER - i rosa och vitt

Med det här växtförslaget för ett torrt och skuggigt läge får du en prunkande rabatt med gröna frodiga blad som bas. Blommande växter i huvudsakligen rosa och vita toner kompletterar grönskan och ger en lång blomningstid.  Växtförslaget passar för plantering i pallkrage eller rabatt.

KRYDDHJULET - kryddörter för doft & smak

Nu kan du plantera din egen örtagård i form av en 
rund rabatt med kryddörter. Du får ett vackert smycke 
i trädgården med växter som doftar och smakar gott. 

De utvalda sorterna är fleråriga (perenna) örter vilket gör 
att du inte behöver tänka på att köpa nya plantor varje vår. 
Örterna ger ett fint tillskott till matlagningen. Godast är de 
när de skördas färska på sommaren, men det går också 
att torka överflödet och använda under vintern. 

BLACK & WHITE - en dramatisk rabatt

En rabatt med en annorlunda färgsättning som ger ett modernt och spännande intryck som gärna drar blickarna till sig. Blommor och blad i vitt, silvergrått, grönt, mörkt lila och svart skapar en dramatisk touch till din trädgård. 

Växterna i "Black & White" behöver en solig plats med väldränerad jord för att trivas. Många av dem tål ej vinter-fukt så det är bra att fundera en gång extra på placering. Med en upphöjd rabatt blir växtplatsen mer väldränerad.

Intresseanmälan för kommande Färdiga Rabatter

Är du intresserad av kommande temarabatter? Fyll i formuläret nedan för att få information när de släpps. Om du vill får du också gärna hjälpa mig med att tala om vilken typ av rabatt du skulle vara intresserad av framöver. Självklart utan att du binder upp dig på något.

När du fyller i formuläret nedan kommer du också att få shape IT green's inspirationsbrev med idéer, tips och fakta om växter, design och annat trädgårdsrealterat innehåll som förhoppningsvis kan vara till nytta i din egen trädgård.