Färdig rabatt - snabbt & enkelt

Visst vore det skönt att ha en plan för trädgårdens rabatter? Om du redan från början visste vilka växter du skulle köpa, var de trivs och hur du ska plantera dem? Om du slapp lägga tid på att ta reda på vilka växter som passar i just din trädgård? 

Färdig Rabatt består av digitala växtplaner för olika typer av rabatter för trädgårdens olika lägen och stilar. Med växtplanen får du en illustration som visar tanken med rabatten, en praktisk planteringsplan och en växtlista/inköpslista. 

De olika växterna i planen är utvalda med stor noggrannhet och med kunskap om blommor och buskar som till exempel höjd, bredd, form, den bästa platsen för växten och hur de olika sorterna ska placeras och komponeras inom rabatten.

Med Färdig Rabatt slipper du lägga tid och energi på att själv ta reda på fakta om växterna och ta reda på vilka som passar ihop och trivs på en viss växtplats.

En plan att följa minskar också risken för spontanköp där du kommer hem med växter som visserligen är jättefina men som du inte vet var du ska sätta. Med växtlistan som guide vet du redan vilka sorter du ska leta efter i trädgårdsbutiken. 

När du redan från början lägger pengarna på rätt växter finns mer utrymme att köpa annat som är viktigt för en lättskött och vacker rabatt, exempelvis bra jord och gödsel eller en kant som avgränsar mot gräsmattan. 

Vad andra tycker om färdig rabatt

"Som nybliven torpägare vet jag inte så mycket om hur perenner vill ha det så att någon tar sig tid att göra färdiga rabatter är perfekt! Det är ju en djungel av aspekter att ta hänsyn till. Vilken zon man bor i, vilka växter som trivs tillsammans, hur man kan sprida ut blomningen, vilken jord växterna behöver och hur vattenbehovet ser ut. Så bra att få allt man behöver i en färdig plan!"
Johanna Norlin

"Jag är absolut nöjd med växtplanen. Ett jättebra initiativ då det är svårt att få till växter själv som tex blommar hela sommaren." 
Ann-Charlotte Åberg

"Jag är mycket nöjd hittills. Det är jättebra med en plan att följa, bara att stoppa ner plantorna allt eftersom jag får tag på de sorter som Ann rekommenderar. Jag planerar att skaffa fler pallkragar och skulle gärna se fler varianter för soligt läge med växter som blommar hela säsongen."
Christina Öhman

Fjärilsväxter
för nytta & nöje

Illustrationsplan | Planteringsplan | Växtlista |
Med Fjärilsrabatten får du en rabatt eller pallkrage med vackra blommor från vår till höst. De utvalda växterna lockar till sig vackra, nyttiga insekter som fjärilar, humlor och bin. 

Black & White - en dramatisk rabatt

Illustrationsplan | Planteringsplan | Växtlista |
Black & White är en rabatt med blommor och blad med dramatiska färger i vitt, silver, grönt, och lila med dragning mot svart. Växterna ger ett modernt och spännande intryck som gärna drar blickarna till sig. 

Mormorsrabatt med klassiska torparväxter

Illustrationsplan | Planteringsplan
| Växtlista |

Med mormorsperenner får du en charmig rabatt med gammaldags klassiska torparperenner. Blomningen går huvudsakligen i vitt, rosa och lila och pågår hela säsongen, vår till höst.

Romantisk
pallkrageoas

Illustrationsplan | Planteringsplan | Växtlista |
Den här växtplanen har inspirerats av SVT:s program Trädgårdstider där ett antal pallkragar placeras i en u-form. När de fylls med romantiska växter får du ett vackert blickfång och en mysig oas och sittplats i trädgården.

Kryddhjulet
örter för doft & smak

Illustrationsplan | Planteringsplan
| Växtlista |

Plantera din egen örtagård i form av en rund rabatt med ätliga kryddörter. Du får ett vackert smycke i trädgården med doft- och smakrika örter som dessutom lockar till sig nyttoinsekter.

Skuggväxter
i rosa och vitt

Illustrationsplan | Planteringsplan
| Växtlista |

Med det här växtförslaget får du en prunkande rabatt med gröna frodiga blad och blommor i rosa och vitt.
Växtförslaget passar i pallkrage eller rabatt i ett torrt, skuggigt läge.

Ditt eget önskemål...

Vilket tema skulle du vilja ha på din Färdiga Rabatt? 
Fyll i formuläret nedan för att lämna ditt förslag.

Intresseanmälan för kommande Färdiga Rabatter

Är du intresserad av kommande temarabatter? Fyll i formuläret nedan för att få information när de släpps. Om du vill får du också gärna hjälpa mig med att tala om vilken typ av rabatt du skulle vara intresserad av framöver. Självklart utan att du binder upp dig på något.

När du fyller i formuläret nedan kommer du också att få shape IT green's inspirationsbrev med idéer, tips och fakta om växter, design och annat trädgårdsrealterat innehåll som förhoppningsvis kan vara till nytta i din egen trädgård.