Trädgårdsdesign på Distans

Trädgårdsdesign på Distans är till för dig som bor utanför mitt geografiska arbetsområde men som ändå vill ha min hjälp med trädgårdsplanering. Genom mejl och andra webbtjänster kan vi dela information, ritningar och bilder med varandra och vi kan därmed sköta allt online.

Ska du anlägga en helt ny trädgård eller vill du göra om den du har? Är det viktigt för dig att få det rätt från början så du slipper onödiga misstag och konstnader för att du måste göra om vissa ytor eller flytta träd och andra växter? Har du långt till en trädgårdsarkitekt eller vill du hellre sköta allt via webben?

Med Trädgårdsdesign på Distans kan du få hjälp att ta fram en trädgårdsplan utfrån dina önskemål om vad du vill göra i trädgården, vad den ska innehålla och vilken stil den ska ha.

Passar Design på Distans för mig?

  • Vill du få professionell planering för din trädgård så att du spar tid och kan se resultat snabbare?
  • Vill du ha en trädgård som du kan känna dig stolt över och som du kan njuta av varje dag?
  • Bor du utanför mitt arbetsområde (Uppsala-Gävle-Östhammar) men vill ändå ha min hjälp?
  • Har du inte har tid eller lust att boka ett personligt möte där vi träffas i din trädgård? 
  • Har du vana av dator/smartphone/surfplatta? (att mejla, bifoga bilder/filer och ladda ner en pdf)
Om du känner igen dig i ovanstående så kommer Design på Distans att passa dig perfekt.

Hur fungerar Trädgårdsdesign på Distans?

Du kan få hjälp med allt från en idéskiss till en komplett trädgårdsplan. Med Trädgårdsdesign på Distans får du hjälp med nya idéer och smarta lösningar samt växtval och planteringsplan. 

Anmäl ditt intresse

Fyll i intresseanmälan längst ner på sidan och bifoga ett översiktligt foto på trädgården.

Inom ett par dagar får du en mer utförlig checklista till din mail. Där fyller du i dina önskemål samt nödvändig information om platsen.

Du kommer också att få skicka fler bilder och en skalenlig tomtkarta med byggnader, träd och andra viktiga objekt inritade.

Offert och skiss

Inom några dagar får du en offert, mer information och beräknat datum för leverans av färdiga ritningar.

Du godkänner beställningen av uppdraget genom att betala in 30-50% av den totala kostnaden beroende på projektets omfattning och längd. Resterande summa betalas därefter vid ett-två tillfällen under arbetets gång. 

Därefter är det dags för mig att sätta igång och designa din rabatt eller ditt trädgårdsrum.

Designarbete pågår

Arbetet med att planera och utforma ett förslag för din trädgård påbörjas. När skissen/planritningen är klar skickar jag den till dig för påseende under ett par dagar. 

Därmed kan du se om det behövs några justeringar innan detaljer som växtval och planteringsplan görs om det ingår i offerten och uppdraget.

anlägg & Plantera

När ditt förslag är färdigt mejlar jag ritningar och övriga dokument till dig och du betalar kvarvarande summa.

Nu är det dags för det roligaste - att anlägga trädgården och plantera växterna. Du kan antingen göra det själv eller anlita en anläggare.

Vilka är Fördelarna med Trädgårdsplanering på distans?

Med Trädgårdsdesign på Distans hjälper jag dig att planera din trädgård enkelt och smidigt via e-post och andra webbtjänster.  Att vi jobbar med din trädgård på distans har flera fördelar.

Dels kan du spara värdefull tid så att du kan lägga den på annat och dels sparar du pengar genom att inte behöva betala för vare sig mötet eller för resekostnader. Dessutom är det inte alla som bor nära en trädgårdsarkitekt eller som vill ha besök i sin trädgård och då är det en fördel med distansarbete.

FINNS DET NÅGRA SVÅRIGHETER MED DISTANSARBETE

Det finns alltid för- och nackdelar med en metod eller ett arbetssätt och distansarbete är inget undantag. Det kan till exempel kännas svårare att veta om man verkligen förstår varandra när man inte har träffats öga mot öga och kan diskutera och se varandras miner och kroppsspråk. Ibland kan det därför vara bra att inleda med ett telefonsamtal vilket brukar vara tillräckligt för att se till att vi förstår varandra ordentligt.

För arkitektens del kan det vara svårare att känna in platsen utifrån bilder och ritningar, att hantera stora nivåskillnader på tomten och att se eventuella svårigheter som enbart kan upptäckas på plats. Därför är det viktigt att du som kund öppet delar med dig av  information, bilder mm.

Tekniken kan som alltid strula en del och det kan vara bra att vara beredd på att det ibland kan uppstå fördröjning och tillfälliga svårigheter att kommunicera på grund av det. Men det mesta burkar gå att lösa och blir det långvariga problem så finns ju alltid telefonen som back-up.

När jag får din förfrågan om trädgårdsdesign på distans kommer jag att överväga förutsättningarna för att se om jag kan hjälpa dig med att ta fram en trädgårdsplan. Skulle det vara något som verkar svårt att lösa så kan vi diskutera det för att se om vi kan hitta en lösning.

Vad kostar trädgårdsdesign på Distans?

För att få en uppfattning om vad det kostar med trädgårdsplanering kan du titta på sidan för Designpaket där det finns ungefärliga prisexempel för olika trädgårdar och detaljnivåer

Hur kan jag få hjälp med planering av min trädgård på distans?

Kom igång idag! Börja med att fylla i formuläret nedan så återkommer jag till dig med mer information om vad jag behöver från dig för att kunna lämna en offert och för att utföra uppdraget. 

Du förbinder dig inte till något innan du fått och godkänt offerten från mig.

  • (max 50 MB)
  • Nedan anger du om du vill anmäla dig till mitt nyhetsbrev (frivilligt). Här får du också godkänna min integritetspolicy innan du kan skicka in din intresseanmälan.