Logotype_shape IT green

Färdig rabatt

Färdig rabatt består av kompletta planteringsförslag för att du lätt ska kunna skapa nya, genomtänkta och välkomponerade rabatter i din trädgård.
 

Visst vore det skönt om du hade en plan för trädgårdens rabatter. Om du visste redan från början vilka växter du ska köpa, var de trivs bäst och hur du ska plantera dem? Om du slapp lägga tid och energi på att ta reda på vilka växter som passar i just din trädgård? 

Med Färdig Rabatt får du en professionell planteringsplan med tillhörande detaljerad växtförteckning som du kan följa när du köper in och planterar växterna. Med planteringsförslaget i din hand behöver du endast tillsätta en portion växter och en gnutta trädgårdsarbete så har du din nya rabatt. 

Tanken med Färdig Rabatt är att hjälpa dig som tycker det är svårt att få till rabatter som är fina hela säsongen, med växter som trivs i ett visst läge och som dessutom blommar från vår till höst. Färdig Rabatt består av en nedladdningsbar pdf med växtplan och växtlista för rabatt eller pallkrage - en helhetsplan där allt som behövs för en frodig och praktfull rabatt redan är förberett och uttänkt med växtval, antal plantor som behövs och hur de ska placeras. 

FÄRDIG RABATT: Fjärilsväxter & Skuggväxter

Färdig Rabatt finns hittills i varianterna Fjärilsväxter, Skuggväxter, Kryddhjulet och Black & White - och fler är på gång. Klicka på bilderna nedan för att läsa mer om rabatterna, eller scrolla ner för att fylla i dina önskemål om kommande teman.

Så tycker andra om färdig rabatt

"Som nybliven torpägare vet jag inte så mycket om hur perenner vill ha det så att någon tar sig tid att göra färdiga rabatter är perfekt! Det är ju en djungel av aspekter att ta hänsyn till. Vilken zon man bor i, vilka växter som trivs tillsammans, hur man kan sprida ut blomningen, vilken jord växterna behöver och hur vattenbehovet ser ut. Så bra att få allt man behöver i en färdig plan!"
Johanna Norlin

FJÄRILSVÄXTER - för nytta & nöje

Med fjärilsrabatten får du ett genomtänkt växtförslag för ett soligt, väldränerat läge med härlig blomning från vår till höst. 
Växterna är dessutom utvalda för att locka till sig vackra och nyttiga insekter som fjärilar, humlor och bin. Växtförslaget passar för plantering i pallkrage eller rabatt.

SKUGGVÄXTER - i rosa och vitt

Med det här växtförslaget för ett torrt och skuggigt läge får du en prunkande rabatt med gröna frodiga blad som bas. Blommande växter i huvudsakligen rosa och vita toner kompletterar grönskan och ger en lång blomningstid.  Växtförslaget passar för plantering i pallkrage eller rabatt.

KRYDDHJULET - kryddörter för doft & smak

Nu kan du plantera din egen örtagård i form av en 
rund rabatt med kryddörter. Du får ett vackert smycke 
i trädgården med växter som doftar och smakar gott. 

De utvalda sorterna är fleråriga (perenna) örter vilket gör 
att du inte behöver tänka på att köpa nya plantor varje vår. 
Örterna ger ett fint tillskott till matlagningen. Godast är de 
när de skördas färska på sommaren, men det går också 
att torka överflödet och använda under vintern. 

BLACK & WHITE - en dramatisk rabatt

En rabatt med en annorlunda färgsättning som ger ett modernt och spännande intryck som gärna drar blickarna till sig. Blommor och blad i vitt, silvergrått, grönt, mörkt lila och svart skapar en dramatisk touch till din trädgård. 

Växterna i "Black & White" behöver en solig plats med väldränerad jord för att trivas. Många av dem tål ej vinter-fukt så det är bra att fundera en gång extra på placering. Med en upphöjd rabatt blir växtplatsen mer väldränerad.

Intresseanmälan för kommande Färdiga Rabatter

Är du intresserad av kommande temarabatter? Fyll i formuläret nedan för att få information när de släpps. Om du vill får du också gärna hjälpa mig med att tala om vilken typ av rabatt du skulle vara intresserad av framöver. Självklart utan att du binder upp dig på något.

När du fyller i formuläret nedan kommer du också att få shape IT green's inspirationsbrev med idéer, tips och fakta om växter, design och annat trädgårdsrealterat innehåll som förhoppningsvis kan vara till nytta i din egen trädgård.