Odla Linnés växter i din trädgård

Skulle du vilja plantera en rabatt med samma växter som Carl von Linné själv odlade eller studerade på sin tid?
 
Nu säljer jag ut mina växtplaner för Linnés Favoriter och Lilla Hammarby som jag designade under ett Linnéprojekt i Uppsala. Projektet är nu avslutat och därför kommer jag inte längre att sälja växtplanerna i butikerna på Linnéträdgården och Linnés Hammarby.

De utvalda växterna är sådana som Carl von Linné själv odlade och/eller studerade och som passar bra att odla i en nutida rabatt. Flera av växtsorterna är placerade i mindre grupper som återkommer på flera ställen i rabatten. För att minska öppna jordytor, vilket innebär mer ogräsrisk, finns också en bas av marktäckande perenner i de båda växtplanerna.

Rabatternas mått är 2,5 x 1 meter (kan dubblel-/spegelvändas till 2,5x2, 5x1 eller 5x2 meter). Härdigheten för perennerna i båda rabatterna anges till grupp C, vilket innebär att de kan odlas i stora delar av landet i ett skyddat och väldränerat läge.
 
Växtplanerna finns i häften som tryckts på fint kvalitetspapper och innehåller bilder, information och fakta (+ några Linné-anekdoter) om de utvalda Linnéväxterna, illustration av rabatten, växtlista och en planteringsplan som visar växternas placering. 

Det tillhörande kuvertet har ett tryckt "sigill" från Visit Uppland och växtplanerna är en jättefin present till dig själv eller någon i din närhet som du vill glädja lite extra.

Det finns några häften kvar och om du är intresserad av att plantera en egen Linnérabatt i trädgården så skickar jag gärna ett exemplar till dig med posten.

Ordinarie pris för Linnérabatterna är 350 kr - nu säljer jag dem för 200 kr (inklusive fraktkostnad).

Illustration: Linnés Favoriter

1. Linnés Favoriter (sol)

Linnés Favoriter är en växtplan med utvalda Linnéväxter som trivs i ett soligt läge i vanlig trädgårdsjord på en väldränerad plats.

2. Lilla hammarby (Halvskugga)

Lilla Hammarby är en växtplan med utvalda Linnéväxter som trivs i halvskugga & fuktighetshållande jord på en väldränerad plats. 

Beställ din egen Linnérabatt

Gör så här om du vill beställa en växtplan:

  1. Fyll i formuläret nedan, ange dina adressuppgifter samt vilken växtplan du vill beställa.
  2. Skicka iväg formuläret
  3. Swisha 200 kronor till shape IT greens företagsnummer: 123 502 18 94
När det är klart skickar jag din Linnérabatt till dig med (snigel)post.

När du gör en beställning får du ett tryckt häfte med bilder,  illustration och växtfakta direkt hem till din brevlåda. OBS! Du köper en tryckt växtplan och växter ingår inte i köpet.