FÄRDIG RABATT - Kryddhjulet

  • Vill du ha en vacker och nyttig rabatt med doftande och insektsdragande kryddörter?
  • Vill du ha en samlad plats för smakrika örter som du till exempel kan använda när du lagar mat och till att göra eget örtsalt eller olja och vinäger?
  • Vill du ha blommor som passar ihop med höjd, färg, form och blomningstid?
Då är det här växtförslaget något för dig. Enkelt, snyggt & lättskött!

Med Färdig Rabatt, Kryddhjulet får du ett välplanerat växtförslag med illustrationsplan, planteringsplan och växtlista. Du får veta vilka växter du ska köpa och hur du ska plantera dem. Arbetet med att leta efter växter som passar ihop med varandra och som trivs på en viss växtplats är redan klart och du slipper lägga tid på att ta reda på fakta och planera. 
 
Växterna i Kryddhjulet är utvalda för att passa ihop i färg, form och höjd. De doftrika och insektsdragande kryddörterna trivs bäst i ett soligt, väldränerat läge.

Vilka växter ingår i kryddhjulet?

I planteringsplanen Kryddhjulet ingår en växtlista med förslag på 12 olika perenna (fleråriga) sorters örter, exempelvis oregano, salvia och timjan.

Hur stor är rabatten?

Rabattens mått är 2 meter i diameter om man inte räknar med stenraderna kring rabatten som illustrationen ovan visar. Med en eller flera rader sten så ökar alltså rabattens diameter.

Var trivs växterna?

  • Rekommenderat läge: Soligt och väldränerat, normal-sandig trädgårdsjord.
  • Härdighet: Övervintringen av kryddörter är inte alltid så lätt. Vissa sorter klarar sig bättre i de trakter där marken blir snötäckt än i lägre odlingszoner där marken är bar om vintern. Det är viktigt med en väldränerad plats eftersom många av örterna får svårt att övervintra om rötterna står fuktigt eller blött under viloperioden och det är ofta en fördel att täcka rötterna med granris när kylan kommer om hösten. Det finns en risk att vissa sorter inte klarar vintrarna och det kan därför vara bra att veta att man kan behöva så eller köpa nya plantor då och då trots att de är perenna (fleråriga) växter. Mycket beror på klimatet där du bor, liksom jordmånen och läget.
  • Planteringstid: Krukodlade kryddörter kan planteras vår, sommar eller tidig höst.

Vad innehåller din pdf?

  • Du får en illustrationsplan som tydligt visar resultatet av din plantering. På så sätt blir det lättare att föreställa sig hur rabatten kommer att se ut efter ett par säsongers tillväxt.
  • En planteringsplan som fungerar som en "karta" och visar placeringen av de olika örterna. Enkelt att följa när du placerar ut de olika växterna så de hamnar på rätt plats i rabatten.
  • Du får också en detaljerad växtlista som är kopplad till planteringsplanen så du vet vilken planta som ska sitta var. Växtlistan kan du också ta med dig till handelsträdgården och använda som inköpslista.

Vad andra säger om Färdig Rabatt

"Jag blev inspirerad av de fina bilderna. En plan att hålla mig till är precis vad jag behöver"

Lisa Eriksson

"Jag är nöjd med min pdf och har haft den som kvällslektyr några kvällar och fantiserat om hur det kommer att se ut när det är klart"

Lisbeth Andersson

Vad kostar växtförslaget Kryddhjulet?

Din pdf med illustration, planteringsplan och växtlista kostar 350 kronor. Observera att du köper en digital och nedladdningsbar pdf som du själv kan skriva ut på A4-papper om du vill. Växter ingår ej.

* Observera att du köper en digital produkt som levereras direkt till din e-post. Digitala varor är undantagna från ångerrätten och det går inte att ångra köpet eller återfå betalningen. Växter ingår inte i köpet.

* Rådgivning utöver de växtval, tips och råd som finns i växtförslaget ingår inte i konceptet Färdig Rabatt. Behöver du ett växtförslag som är specifikt anpassat efter din rabatts mått, läge, önskemål om färger mm är du välkommen att läsa mer om Design på Distans.