FÄRDIG RABATT: Black & White

 • Vill du ha en rabatt som matchar husets inredning med färgskala i svart-vitt? Eller vill du ha en lite ovanlig rabatt med dramatiska färger som drar blickarna till sig?
 • Vill du ha blommor som passar ihop med höjd, färg, form och blomningstid?
 • Är du less på att köpa nya växter varje år?

  Då är det här växtförslaget något för dig. Enkelt, snyggt & lättskött!

Med Färdig Rabatt, Black & White får du ett välplanerat växtförslag med illustrationsplan, planteringsplan och växtlista. Du får veta vilka växter du ska köpa och hur du ska plantera dem. Arbetet med att leta efter växter som passar ihop med varandra och som trivs på en viss växtplats är redan klart och du slipper lägga tid på att ta reda på fakta och planera. 
 
Växterna i Black & White är utvalda för att passa ihop i färg, form och höjd. De trivs bäst i ett soligt, väldränerat läge och blommar från vår till höst.

Hur stor är rabatten?

Rabattens mått är 5 meter lång och 1,5 meter djup

Vilka växter ingår i black & white

I planteringsplanen Black & White ingår 11 olika växtsorter, exempelvis en sorts mörkt svartlila trädgårdsiris, vit purpurklätt och mörklila stäppsalvia. Rabattens blomningstid sträcker sig från vår till höst.

Var trivs växterna?

 • Rekommenderat läge: Soligt och väldränerat, normal trädgårdsjord
 • Härdighet: C = Kan odlas i stora delar av landet på skyddat och väldränerat läge.
 • Planteringstid: Vår eller höst. Lökväxter sätts på hösten.

Vad innehåller din pdf?

 • Du får en illustrationsplan som tydligt visar resultatet av din plantering. På så sätt blir det lättare att föreställa sig hur rabatten kommer att se ut efter ett par säsongers tillväxt.
 • En planteringsplan som fungerar som en "karta" och visar placeringen av de olika örterna. Enkelt att följa när du placerar ut de olika växterna så de hamnar på rätt plats i rabatten.
 • Du får också en detaljerad växtlista som är kopplad till planteringsplanen så du vet vilken planta som ska sitta var. Växtlistan kan du också ta med dig till handelsträdgården och använda som inköpslista.

Vad andra säger om Färdig Rabatt

"Jag blev inspirerad av de fina bilderna. En plan att hålla mig till är precis vad jag behöver"

Lisa Eriksson

"Jag är nöjd med min pdf och har haft den som kvällslektyr några kvällar och fantiserat om hur det kommer att se ut när det är klart"

Lisbeth Andersson

Vad kostar växtförslaget Black & White?

Din pdf med illustration, planteringsplan och växtlista kostar 250 kronor. Observera att du beställer en digital och nedladdningsbar pdf.  Du kan själv skriva ut den på A4-papper om du vill. Växter ingår ej.