FÄRDIG RABATT: Black & White

Plantera en dramatisk rabatt

  • Vill du ha en rabatt som matchar husets inredning med färgskala i svart-vitt? Eller vill du ha en lite ovanlig rabatt med dramatiska färger som drar blickarna till sig?
  • Vill du ha blommor som passar ihop med höjd, färg, form och blomningstid?
  • Är du less på att köpa nya växter varje år?

    Då är växtförslaget Black & White något för dig. Ett välplanerat växtförslag som innehåller planteringsplan, växtlista och bildkollage.


    Enkelt, snyggt & lättskött!

Om Black & White

Växtförslaget består av en pdf som innehåller det du behöver veta för att anlägga rabatten. Allt från att köpa rätt växter till att plantera och sköta om dem så du får en härligt prunkande rabatt, år efter år. 

Med en färdig plan att följa kommer du enkelt igång vilket gör att du snart har en rabatt att glädjas åt. De utvalda växterna passar ihop i färg form och höjd och rabatten blommar hela säsongen, från vår till höst.

När du anlägger rabatten har du planteringsplanen och växtlistan som guide vilket gör det enkelt och smidigt att komma igång. Redan från början vet du vilka växter du ska köpa, hur många plantor som går åt och hur de ska placeras i förhållande till varandra. Växterna i förslaget trivs i ett soligt, väldränerat läge.

Du kan spara växtförslaget på dator eller annan enhet och/eller skriva ut dokumentet på vanligt A4-papper.

Om växterna i förslaget & var de trivs

I planteringsplanen Black & White föreslås 11 olika växtsorter, exempelvis en sorts mörkt svartlila trädgårdsiris, vit purpurklätt och mörklila stäppsalvia. Rabattens blomningstid sträcker sig från vår till höst.

Rekommenderat läge: Soligt och väldränerat, normal trädgårdsjord
 
Härdighet perenner: C = Kan odlas i stora delar av landet på skyddat och väldränerat läge.
Härdighet buskar: Växtzon 0-4 (kan ersättas med perenn enligt förslag)

 
Planteringstid: Vår eller höst. Lökväxter sätts på hösten.

Hur stor är rabatten?

Rabattens mått: 5 meter lång och 1,5 meter djup. Längden och antalet växter kan fördubblas om så önskas. Du kan också inspireras av planteringsplanen och justera antalet växter så det passar för ytor med andra mått.

Vad ingår i växtförslaget?

Planteringsplan som du enkelt kan följa när du ska placera ut och plantera växterna i rabatten.

Växtlista kopplad till planteringsplanen. Listan kan också användas som inköpslista.

Bilder på växterna i förslaget samlade på en sida i ett kollage. 

Planterings- & skötselråd med information om vad du behöver tänka på vid plantering, beskärning och gödsling.

*Observera att du köper en digital produkt (pdf) som levereras direkt till din e-post. Digitala varor är undantagna från ångerrätten och det går inte att ångra köpet eller återfå betalningen. Växter ingår inte i köpet.

* Rådgivning utöver de växtval, tips och råd som finns i växtförslaget ingår inte i konceptet Färdig Rabatt. Behöver du ett växtförslag som är specifikt anpassat efter din rabatts mått, läge, önskemål om färger mm är du välkommen att läsa mer om Design på Distans.