FÄRDIG RABATT: Black & White

 • Vill du ha en rabatt som matchar husets inredning med färgskala i svart-vitt? Eller vill du ha en lite ovanlig rabatt med dramatiska färger som drar blickarna till sig?
 • Vill du ha blommor som passar ihop med höjd, färg, form och blomningstid?
 • Är du less på att köpa nya växter varje år?

  Då är det här växtförslaget något för dig. Enkelt, snyggt & lättskött!

Med Färdig Rabatt, Black & White får du ett välplanerat växtförslag med illustrationsplan, planteringsplan och växtlista. Du får veta vilka växter du ska köpa och hur du ska plantera dem. Arbetet med att leta efter växter som passar ihop med varandra och som trivs på en viss växtplats är redan klart och du slipper lägga tid på att ta reda på fakta och planera. 
 
Växterna i Black & White är utvalda för att passa ihop i färg, form och höjd. De trivs bäst i ett soligt, väldränerat läge och blommar från vår till höst.

Hur stor är rabatten?

Rabattens mått är 5 meter lång och 1,5 meter djup

Vilka växter ingår i Black & White

I planteringsplanen Black & White ingår 11 olika växtsorter, exempelvis en sorts mörkt svartlila trädgårdsiris, vit purpurklätt och mörklila stäppsalvia. Rabattens blomningstid sträcker sig från vår till höst.

Var trivs växterna?

 • Rekommenderat läge: Soligt och väldränerat, normal trädgårdsjord
 • Härdighet: C = Kan odlas i stora delar av landet på skyddat och väldränerat läge.
 • Planteringstid: Vår eller höst. Lökväxter sätts på hösten.

Vad innehåller din pdf?

 • Du får en illustrationsplan som tydligt visar resultatet av din plantering. På så sätt blir det lättare att föreställa sig hur rabatten kommer att se ut efter ett par säsongers tillväxt.
 • En planteringsplan som fungerar som en "karta" och visar placeringen av de olika örterna. Enkelt att följa när du placerar ut de olika växterna så de hamnar på rätt plats i rabatten.
 • Du får också en detaljerad växtlista som är kopplad till planteringsplanen så du vet vilken planta som ska sitta var. Växtlistan kan du också ta med dig till handelsträdgården och använda som inköpslista.

Vad andra säger om Färdig Rabatt

"Jag blev inspirerad av de fina bilderna. En plan att hålla mig till är precis vad jag behöver"

Lisa Eriksson

"Jag är nöjd med min pdf och har haft den som kvällslektyr några kvällar och fantiserat om hur det kommer att se ut när det är klart"

Lisbeth Andersson

Vad kostar växtförslaget Black & White?

Växtförslaget med illustration, planteringsplan och växtlista kostar 250 kronor.

Observera att du beställer en digital och nedladdningsbar pdf som kan skriva ut på A4-papper om så önskas. Växter ingår ej. Rådgivning utöver de tips och råd som redan finns med i växtförslaget ingår inte i konceptet Färdig Rabatt.

Behöver du specifika råd om exempelvis alternativa växter eller en planteringsplan anpassad efter just din rabatts mått så är du välkommen att läsa mer om Design på Distans.

* Observera att du köper en digital produkt som levereras direkt till din e-post. Digitala varor är undantagna från ångerrätten och det går inte att ångra köpet eller återfå betalningen. Växter ingår inte i köpet.

* Rådgivning utöver de växtval, tips och råd som finns i växtförslaget ingår inte i konceptet Färdig Rabatt. Behöver du ett växtförslag som är specifikt anpassat efter din rabatts mått, läge, önskemål om färger mm är du välkommen att läsa mer om Design på Distans.