Design på Distans - Rabattdesign

Har du en rabatt som inte blir som du tänkt dig eller ska du anlägga en helt ny rabatt? Med Design på Distans kan du enkelt och smidigt få en plan för just din rabatt eller planteringsyta.

Är du less på att köpa nya växter till rabatter du aldrig blir nöjd med?

Föreställ dig en prunkande rabatt med växter som tävlar om din uppmärksamhet med sina vackra blommor. Eller en rabatt med gröna, frodiga blad istället för den glesa gräsmattan (mossmatta?) som tidigare fanns på husets norrsida.

Eller varför inte en rabatt vid entrén där vintergröna växter, tidiga vårblommor och vackra höstfärger gör att du alltid möts av något vackert varje gång du kommer hem, går ut med soporna eller hämtar in posten.


Det är fullt möjligt så länge man väljer de rätta växterna som passar i just din trädgård och rabatt.

"Jag har väl inte ”jättegröna” fingrar men vill så gärna ha en prunkande rabatt framför huset. Innan har jag köpt några plantor då och då men inte fått nån harmoni i färger eller höga/låga växter. Nu bestämde jag mig för att börja om från början och tog därför hjälp av Ann. 

Förslaget jag fick var spännande och överskådligt med bra uppgifter om plantorna och hur stora de blir. Det har fungerat väldigt bra att göra detta på distans och jag ser fram emot att få njuta av min blomstrande rabatt nästa år." 


Birgitta Langsbo, Slöinge

Passar Design på Distans för mig?

 • Längtar du efter en harmonisk rabatt med växter som blommar från vår till höst?
 • Tycker du att det är svårt att veta vilka växter du ska köpa och vilka som trivs i din rabatt?
 • Har du varken tid eller lust att ta reda på hur växterna du köpt kan kombineras till en vacker och hållbar rabatt?
 • Vill du ha en rabatt som du kan känna dig stolt över och som du kan njuta av varje dag?
 • Har du kostat på och provat nya plantor om och om igen utan att få det riktigt bra?
 • Brukar du spontanköpa växter som är fina och blommar just när du besöker handelsträdgården?
Känner du igen dig i någon av frågorna ovan så kommer Design på Distans att passa dig perfekt.

Vad tycker andra som anlitat mig på distans?

"Jag hade försökt få till en rabatt under äppelträdet men det blev ingen fason på den. Det blev bara ett grönt intetsägande virrvarr. Ville ha ett fint blickfång från köksfönstret, med olika höjder och blommor i skuggan.

Växtförslaget från Ann blev så fint!! Struktur med olika höjder och former, och förslaget att ändra rabattens ytterkant var pricken över i. Jag hade tidigare fått hjälp av Ann med en rabatt på baksidan och tillsammans med den nya rabatten bands trädgården ihop på ett fint sätt.

Ann återkopplar alltid och jag upplever verkligen att hon vill mig och min trädgård det bästa och att hon ser helheten även om uppdraget är begränsat till en rabatt." 
 

                                                                                                                                                   Sanna Isaksson, Mölndal

"Jag har en uppvuxen trädgård som från början planerats av en lokal trädgårdsarkitekt. Med åren har trädgården förändrats och det var framförallt en rabatt jag ville göra om. Dessutom hade jag just grävt för en ny rabatt där jag behövde hjälp med att välja buskar och perenner.

När jag såg att jag kunde få hjälp med mina rabatter på distans tog jag kontakt med Ann. Ritningarna jag fick var tydliga liksom informationen kring när planteringen bäst skulle ske. Jag kan varmt rekommendera denna tjänst för den som på ett enkelt och smidigt sätt vill få hjälp med vackra rabatter i sin trädgård till en rimlig kostnad."
 
 
Eva Lanteli, Tyresö

"Vi ville ha ny inspiration till vår rabatt som ligger i en slänt, har en törstig tujahäck bredvid och berg i dagen mitt i rabatten. De växter vi haft där har bara överlevt men inte växt och grönskat som de ska. 

Vi är väldigt nöjda med Anns förslag, hon har tänkt på det vi tyckte var svårt att få till och gjort växtval som vi inte har tänkt på själva. Nu längtar vi redan till våren så att vi kan genomföra planteringen!" 

 
Helen de la Gardie, Täby 

Vad ingår i Design på Distans?

 • Växtval utifrån läge, jordmån samt önskemål om stil, färgval mm.
 • Illustrations-/planteringsplan som visar växternas placering
 • Detaljerad växtförteckning kopplad till planteringsplanen
 • Bilder på de flesta av de föreslagna växterna

Vad kostar Design på Distans?

Priset för Design på Distans utgår från rabattens storlek enligt följande:
 

Upp till 10 m² 2000 kr *
11-20 m² 2750 kr *
21-30 m² 3500 kr *

* Gäller för enskilda rabatter och planteringsytor med ordinära förutsättningar. Om du behöver hjälp med flera rabatter med olika förutsättningar (sol, skugga, jordmån osv) eller har önskemål om olika växter, färger mm räknas dessa som enskilda rabatter enligt prislistan ovan. Ytan för flera rabatter kan enbart läggas ihop och räknas som en enda större yta om förutsättningar och önskemål är samma för dessa. För ytor större än 30 kvm är du välkommen att fråga efter ett kostnadsförslag.

Behöver du hjälp med design av annat än rabatter? Här kan du läsa mer om planering av ett trädgårdsrum (mindre del av trädgården, exempelvis en entré) och om planering av en trädgård i sin helhet.

"Jag skickade en enkel skiss över rabatten och skrev ner våra önskemål till Ann som efter ett par veckor återkom med skiss, växtlista och instruktioner. Snyggt och enkelt att följa.

När man anlägger en ny rabatt som skall finnas i många år så är det helt klart värt pengarna att ta hjälp med planeringen. Annars, faller jag lätt för frestelsen att välja de växter som ser fina ut i butiken just när jag är där, och så blir helheten ett sammelsurium, utan någon röd tråd. 

Nu väntar jag med spänning på nästa sommar, för att se hur rabatten ter sig när växterna har fått etablera sig ordentligt!"


                                                                                                                                                  Jenny Rydebrink, Gardenize grundare, Bohuslän

Vill du ha min hjälp med att planera en rabatt? Fyll i intresseanmälan här:

När du skickat din intresseanmälan kommer du att få en utförlig checklista att fylla i.

Du kommer också att få rita en enkel skiss som du fotar av eller scannar och mejlar till mig tillsammans med bilder på platsen. Därefter skickar jag mer information om hur vi går vidare. 

Du förbinder dig inte till något innan du godkänt uppdraget.

 • (max 50 MB)
 • Innan du kan skicka in din intresseanmälan behöver du godkänna min integritetspolicy och anmäla dig till mitt nyhetsbrev. Din mejladress är säker hos mig och du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.