Vad behöver du hjälp att planera?

  • Har du en tomt som du vill omvandla till dina drömmars trädgård? 
  • Har du idéer och trädgårdsplaner som du vill uppnå men vet inte var du ska börja?
  • Behöver du hjälp med att samla ihop allt till en plan som du kan följa under trädgårdens anläggning och utveckling?

Jag hjälper dig som vill skapa eller förnya din trädgård, en innergård eller vårdmiljö att omvandla tankar och idéer till verklighet. Efter att du anlitat mig har du en genomförbar plan som leder till en användbar, unik trädgård.

Hej och välkommen! Jag heter Ann och startade mitt företag shape IT green 2013. Sedan dess har jag hjälpt privatpersoner, bostadsrättsföreningar och vårdboenden att skapa den trädgård de drömmer om.

De flesta som känner mig skulle nog kalla mig lugn, kreativ och organiserad.  Planering är min grej,  precis som trädgård, växter, foto och design. Tillsammans blir det verkligen en perfekt kombo i jobbet som trädgårds- och landskapsarkitekt.

Under min utbildning till landskapsarkitekt valde jag att gå kursen "Hälsoträdgårdar: innehåll och utbildning" eftersom jag har ett stort intresse för att planera hälsofrämjande trädgårdar, exempelvis i vårdmiljöer som äldreboenden. Här kan du läsa mer om mina fortsatta projekt med planering av hälsoträdgårdar.

Men nu - över till dig. Vilket trädgårdsprojekt skulle du vilja ha hjälp med?

Fyll i formuläret nedan så återkommer jag till dig!

”Ann har på ett fint sätt lyssnat på våra idéer och omvandlat dom till en utmärkt plan för vår blivande trädgård."

Familjen Baum, Uppsala

Kontakta mig: intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att skicka en intresseanmälan. Jag ser fram emot att få höra om just ditt trädgårdsprojekt och återkommer till dig så snart som möjligt, oftast inom ett par arbetsdagar. 

Vill du kontakta mig i andra ärenden så kan du nå mig på ann@shapeitgreen.se. 

  • Adressen för den aktuella trädgården/rabatten
  • Hur ser det ut idag? Förutsättningar, utmaningar, idéer?
  • (max 50 MB)
  • Ange önskemål om när du skulle vilja ha ett färdigt förslag.
  • Rekommendation, från vem? Google, vad sökte du på? Pinterest? Gardenize? Annat?

Samarbeten & kontakter

NYHET!
I ett samarbete med Hab & Lek har jag tagit fram en illustration för att visualisera ett så kallat Paus-rum för skolgårdar. Illustrationen pryder nu omslaget på Hab & Leks nya bok Hjärnpaus på skolgården.

Tanken med ett paus-rum är att elever ska få tillgång till en lugn och trygg plats där de kan sitta för sig själv en stund under skoldagen. Ett paus-rum är dessutom ett viktigt inslag för att göra skolgårdar mer inkluderande.

Så här beskriver Hab & Lek bokens innehåll: 
"Miljöpsykologisk forskning förklarar varför vi gärna tar en promenad i naturen för att rensa tankarna. Hur kan vi använda den kunskapen för att förbättra elevers arbetsmiljö?"

Läs mer och beställ boken på Hab & Leks hemsida...

Trädgårdsmästeriet Steninge Slott (Facebooksida)
David och Irina är trädgårdsmästarna som driver  handelsträdgården Groovy Garden på Steninge slott i Märsta med stor växtkännedom och sevicekänsla.

Trädgårdscentrum i Tierp
Handelsträdgården vid E4-avfarten i Tierp drivs med stort engagemang och trädgårdsintresse av Birgitta. Här finns ett stort sortiment av trädgårdsväxter, inklusive frukt och bär, perenner och rosor. Trevlig service och alltid värt ett besök för att botanisera i sortimentet.

Trädgår'n i Söderfors
Per och Ingas fantastiska hemsida med mängder av fakta och information om rosor, klematis och perenner. Här finns mycket kunskap och vackra bilder att ta del av.

MagMa Miljö & Tillgänglighet
Magnus Mattisson på MagMa Miljö & Tillgänglighet arbetar med friluftsvärden och tillgänglighetsfrågor, exempelvis genom att erbjuda utbildning, workshops, rådgivning, utredning och besiktning. Vi kompletterar varandra i våra kompetenser och ser fram emot fler samarbeten framöver.

Hab & Lek
Katarina och Camia på Hab & Lek är sjukgymnaster och utekonsulter som bland annat arbetar med kunskapsspridning om naturens betydelse för barns hälsa och utveckling. Genom vårt gemensamma intresse för hälsofrämjande utemiljöer och har vi nyligen inlett ett intressant och givande samarbete.

Gardenize, din trädgårdsapp
Mobilapp för trädgård och växter som drivs av Jenny Rydebrink efter att hon själv saknat en sådan för sin egen trädgård. I appens inspirationsflöde delar jag (shape IT green) med mig av artiklar och kunskap om växter och trädgårdsdesign.

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling
Shape IT green samarbetar med Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Tierp, bland annat genom ett fint bjudande till deras kunder och nya husägare.

Företaget innehar F-skattsedel

shape IT green
Ostronvägen 31A
815 45 Tierp
Mejl: ann@shapeitgreen.se 
Tel. 072-733 81 91