Samla trädgårdsidéer på Pinterest med smart tvåstegsmetod

Ska du planera eller förnya din trädgård? Har du ett konto på Pinterest? Det är ett väldigt bra verktyg för att samla idébilder för vad din trädgård ska innehålla och hur den ska se ut. Dessutom är Pinterest användbart för att förmedla dina visuella önskemål, till exempel när du vill ha hjälp med att planera din trädgård.

Ett urval anslagstavlor på shape IT greens Pinterest-sida.

Hur kan du ta hjälp av Pinterest?

På Pinterest kan du samla inspiration på olika anslagstavlor (boards) och du kan både ladda upp egna bilder och spara (pinna) bilder som andra användare lagt upp. Det finns en uppsjö med bilder en mängd olika områden; inredning, trädgård, byggbeskrivningar, recept och mycket mer. 
 

När man ska planera sin trädgård kan det kännas svårt att veta hur man ska få ihop alla idéer eller att sålla ut det man verkligen vill uppnå. Men på Pinterest kan du först samla alla idéer för trädgården i en stor anslagstavla, för att sen göra ett mer noggrant urval.

Sålla ut de absolut bästa bilderna

När du väl fått ihop ett antal bilder på din anslagstavla, kanske så många att det börjar kännas oöversiktligt, är det dags att börja sålla. Men du behöver inte radera några bilder. Istället gör du en ny anslagstavla dit du kopierar de bilder du fastnat allra mest för så att du får en mer sammanhållen och överskådlig idé- och inspirationstavla.

Den nya anslagstavlan blir ditt bildkollage som du kan utgå från när du ska planera din trädgård. Tillsammans med checklistan som du hittar i artikeln Från blank canvas till drömträdgård, blir det en bra grund för dig som vill planera trädgården eller rabatten på egen hand, men också för dig som vill låta en expert planera åt dig.

Du kan nämligen bjuda in mig, eller någon annan trädgårdsarkitekt, till din digitala anslagstavla och dela dina visuella önskemål. Det tydliggör vad du vill uppnå rent visuellt, till exempel när du vill anlita mig för trädgårdsdesign på distans.

Undvik Pinterest-kaos med tvåstegsmetoden

Det är lätt och roligt att samla bilder på Pinterest, på gott och ont. När man kommit igång och provat sig fram ett tag växer bildbiblioteket snabbt till många bilder, kanske på flera olika anslagstavlor.

Här är mitt bästa tips för att undvika kaos bland dina trädgårdsbilder. Använd tvåstegsmetoden som ger dig ordning redan från början.

Steg 1: Skapa konto och börja samla bilder

  • Skapa ett konto på Pinterest om du inte redan ett.
  • Lägg till en anslagstavla (board) som du exempelvis kallar "Trädgården".
  • Därefter kan du gå till shape IT green's  Pinterest-sida där du kan hitta massor av inspirerande trädgårdsbilder indelade efter olika teman. Spara (pinna) bilder du gillar till din anslagstavla "Trädgården". Du kan också ladda upp egna trädgårdsfoton eller söka efter bilder på Pinterest (exempel på sökord: trädgård, romantisk trädgård, modern trädgård, garden ideas, white garden osv.)
Steg 2: Gallra och välj ut de bilder du verkligen gillar
  • När anslagstavlan börjar bli rörig eller svår att överblicka kan du skapar en ny som du kan kalla "Trädgården, urval". Gå tillbaka till "Trädgården" och pinna de bilder som passar allra bäst in på dina önskemål än en gång, men nu ser du till att de hamnar i "Trädgården, urval". 
  • När du gjort det har du en stor inspirationstavla (Trädgården) där du kan fylla på med nya idéer efterhand och en mindre med specifikt utvalda bilder som verkligen lyfter fram det du vill uppnå (Trädgården, urval). Du kan nu välja att bjuda in en trädgårdsarkitekt att titta på bilderna i "Trädgården, urval". Ett smart och enkelt sätt att tydliggöra dina visuella önskemål.
Easy Peasy! Börja redan nu med att skapa ett konto på Pinterest så går resten som en dans :) och du har kommit en bra bit närmare din drömträdgård. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Tidigare inlägg

Etikettmoln