Pinterest som verktyg för din trädgård

Pinterest är en webbplats dit folk söker sig för att ge och få inspiration via bilder. På Pinterest kan du skapa boards, ett slags digitala anslagstavlor, där du kan samla dina och andras idéer, tips och inspiration. Du kan ha olika boards för olika ämnen, till exempel recept, inredning och trädgård.

Här kan man verkligen hitta det mesta och det är lätt att tiden flyger iväg. Ett bra sätt att använda den extra tiden många har just nu och ett utmärkt alternativ till att fastna alltför länge på Netflix :-) Testa att skapa ett konto på Pinterest och se om det passar dig.

Pinterest - en outtömlig källa till inspiration

Pinterest passar perfekt för visuella ämnen som just trädgård, men du kan också skapa anslagstavlor för olika kategorier. Då kan du samla idéer för till exempel inredning, mode, husrenoveringen, matlagningstips, recept och en massa annat och lätt hitta tillbaka till det du sparade.

Min sida på pinterest

Jag har sedan några år tillbaka min egen sida på Pinterest där jag samlat mängder av idéer om trädgård, växter och design. Gå gärna in där och kika runt för att se bilder och få tips och inspiration. 

Det är ganska lätt att få följare på Pinterest om man är någorlunda flitig med att spara bilder, eller "pinna" som det kallas. I dagsläget har jag ungefär 1900 personer som följer mig där. Häng gärna med du också och följ mig på Pinterest :-)

Det enda som behövs är att du skapar ett konto för att ta del av allt som finns på Pinterest. Det kostar ingenting och det går snabbt och lätt att komma igång.

Pinterest som verktyg för trädgårdens stil och tema

En idé jag har funderat på är att skapa anslagstavlor om olika stilar och teman i trädgården, något som skulle kunna vara till hjälp för dig om du funderar på en nystart i trädgården. Med bilder indelade efter olika kategorier blir det lättare att hitta idéer du gillar och spara dem på din egen Pinterest-sida.

Smakprov på Pinterest-tavlor indelade efter stil och tema i trädgården
Smakprov på Pinterest-tavlor indelade efter stil och tema i trädgården

Låter det intressant och användbart med anslagstavlor indelade efter stil och tema? Svara gärna med en kommentar om det är något du skulle vilja ta del av.

P.S. Här kan du se och följa min Pinterest-sida

Kommentera gärna:

 • Sofia Bengtsson • 7 maj 2020 10:16:46
  Låter inspirerande! Följer gärna...!
  Mvh Sofia
 • Hej Sofia, vad kul att höra att du tycker det låter inspirerande och att du vill följa :) /Ann

  7 maj 2020 16:07:05

 • Agneta Billing • 16 april 2020 23:06:34
  Jag är en glad amatör som just nu håller på med ett ganska stort och väldigt roligt projekt innefattande växthus och dammar. Jag gillar lite japansk stil men ibland planterar jag bara växter för att jag tycker om dem! Jag älskar dina bilder och tror att jag kan få mycket inspiration från dig!
 • Hej Agneta, det låter helt fantastiskt och roligt med ett så spännande projekt. Din beskrivning om växthus, dammar och japansk stil gör mig så nyfiken. Det blir säkert jättefint! Tusen tack, vad roligt att du tycker om mina bilder och kul om du blir inspirerad /Ann

  17 april 2020 13:37:40

Etikettmoln

Senaste inläggen

Tidigare inlägg