Logotype_shape IT green

Växtförslag till ny rabatt - så går det till

En av mina Design på Distans-kunder från i våras hörde av sig och skickade en bild på hur det blev efter att hon planterade de växter jag föreslog i planteringsplanen.

Det blev verkligen bra och min kund Sara har gjort ett jättefint jobb med både anläggning och plantering. Rabatten ligger i ett blickfång från ett fönster och bilden nedan är tagen inifrån.

Nästa säsong när plantorna hunnit växa till sig kommer rabatten verkligen att prunka och växterna att frodas mot bakgrunden av den mjukt formade avenbokshäcken.

I det här uppdraget har jag ingen del i själva utformningen av rabatten. Idén och utformningen av planteringsytor, avenbokshäcken och gångarna är Saras egna och jag tycker hon har gjort ett fantastiskt jobb. 

Mitt bidrag här var alltså att välja de rätta växterna att fylla rabatterna med. Det är ofta det som mina kunder tycker är svårast att få till. Det gäller att välja växter som trivs med jordmånen och läget och som dessutom ser bra ut tillsammans och passar in på den önskade stilen, färgskalan osv.

Här är den skiss jag fick från Sara och som jag utgick från när jag valde och placerade ut växterna på växtplanen. 


Det är en enkel skiss med mått och norrpil och det räcker alldeles utmärkt som underlag.

Tillsammans med några bilder på rabatten och en ifylld checklista om ens önskemål blir skissen en bra utgångspunkt för mig när jag  planerar en rabatt på distans via mejl.

Jag ser fram emot fler uppdateringar från Sara om hennes rabatt framöver. Det är alltid roligt att se och höra hur det går för mina kunder och att följa deras rabatter och trädgårdar.

Vill du veta hur du kan få ett växtförslag till din rabatt så kan du gå in och läsa mer om Design på Distans - rabatt & växtval.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Tidigare inlägg

Etikettmoln