Vår i trädgården: Checklista för dina idéer 

Våren innebär helt naturligt en nystart i trädgården. Under vintern när växterna har sin viloperiod finns möjlighet att se tillbaka på trädgårdsåret och fundera över vad som varit bra och vad som kunde ha fungerat bättre.

När våren kommer och trädgården vaknar till liv igen får vi möjlighet att börja om på nytt och ändra på det som vi inte känner oss riktigt nöjda med.

Det kan också vara så att det är läge att börja om helt och hållet om hela tomten behöver förnyas och omstruktureras. Eller så kanske du har en ny tomt som du vill göra till din drömträdgård. Oavsett vilket så kan det kännas svårt att veta i vilken ände man ska börja.

Börja resan mot din drömträdgård

Det första steget är att börja fundera på vilken typ av trädgård du vill ha, hur den ska användas och hur den ska se ut. Jag brukar föreslå att man gör en lista där man skriver ner alla idéer. När du väl har en lista med det du vill uppnå så blir det lättare att göra en plan för trädgården. Tillsammans med kunskap om trädgårdens förutsättningar och läge har du grunden för att fortsätta planera.

Gratis checklista för din trädgård

Om du vill ha hjälp att komma igång med dina planer så kan du ladda ner och använda dig av en checklista som jag har tagit fram för att du lättare ska kunna börja din resa till din drömträdgård.

Utifrån listan kan du placera ut innehåll och funktioner för att sen fortsätta med att rita upp former och ytor. När du så småningom har en plan att följa vet du vad nästa steg är vilket gör det lättare att bit för bit bygga upp din drömträdgård.

Låt mig planera din trädgård

Vill du ha hjälp med att planera din trädgård, att hitta den röda tråden eller att välja rätt växter så är du varmt välkommen att kontakta mig. På min hemsida kan du läsa mer om mina tidigare projekt och om hur du kan få min hjälp med att planera din trädgård.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Tidigare inlägg

Etikettmoln