Julklappar för nya upplevelser i trädgården

Andra advent är snart här och julen närmar sig alltmer för varje dag. Har du köpt alla julklappar än? Eller brukar du kanske vänta till sista minuten? Istället för att köpa ännu en onödig pryl så vill jag tipsa dig om några julklappar som du kan hitta hos mig på shape IT green - och som ger en ny upplevelse i trädgården under många år framåt.

Kanske får du äntligen tag på den rätta klappen till trädgårdsintresserade faster Märta, till det nygifta paret som just köpt ett nytt hus (och en trädgård), eller varför inte välja ut en grön klapp åt dig själv som förgyller din egen trädgård? 

Här är min lista på smarta julklappar för trädgården som räcker flera år framåt. Både presentkorten och rabattförslagen levereras i digitalt format (pdf) för egen utskrift efter beställning. Både praktiskt och miljövänligt. 

Till miljö- och djurvännen... eller till dig som helt enkelt trivs med humlesurr, nyttiga bin och vackra fjärilar i trädgården:

En utskrivbar växt- och planteringsplan för en fjärilsrabatt med blommor som trivs i soligt, väldränerat läge och som lockar till sig fjärilar, humlor och bin från vår till höst. Pris: 250 kr

Till dig som vill ta tag i sin trädgård bit för bit... eller till dig som är nöjd med trädgården, men inte lyckats få till rabatter med växter som passar ihop och blommar länge:

Ett presentkort på Design på Distans, där du får växtlista och planteringsplan med utvalda växter till just din rabatt och dina önskemål. Pris: från 1500 kr

Till dig som är intresserad av matlagning och vill göra egenkryddad vinäger eller smakrikt örtsalt och som vill kunna odla egna kryddörter på ett tilltalande och enkelt sätt:

En utskrivbar växt- och planteringsplan för en rund rabatt med kryddörter. Växterna behöver ett väldränerat och soligt läge. 250 kr

Till dig som vill ha en rabatt i samma stil som husets inredning; modernt svart-vit färgskala... eller för dig som vill ha en dramatisk rabatt som drar blickarna till sig:

En utskrivbar växt- och planteringsplan för en rabatt med dramatisk touch. Blommor i mörka toner i kombination med silvrigt bladverk och vita blommor som lättar upp. Pris 250 kr.

Till det nyinflyttade paret som just fått en trädgård att ta hand om... eller till dig som ledsnat på att försöka få till en trivsam och lummig trädgård på egen hand:

Ett presentkort på inledande idémöte med en trädgårdsarkitekt (alltså med mig, Ann). Pris 1500 kr (OBS! Endast lokalt Uppsala-Gävle, för villkor, se information på länkad sida.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Tidigare inlägg

Etikettmoln