Vit tigerlilja, en ljuvlig skönhet

Jag är så glad över min vita tigerlilja 'Sweet Surrender' som jag satte några lökar av förra året. Blommarna drar åt det vitgula hållet och har små söta prickar på de mjukt bakåtböjda kronbladen. I somras var den helt underbart vacker bland de andra perennerna i rabatten.

Tigerlilja 'Sweet Surrender' tillsammans med stäppsalvia 'Caradonna'
Tigerlilja 'Sweet Surrender' tillsammans med stäppsalvia 'Caradonna'

Härdig och lättskött lilja

Tigerliljan är en av de mest lättskötta liljorna och den är härdig i stort sett i hela landet så länge den får växa i väldränerad, mullrik jord i sol-halvskugga. Den blir upp till en meter hög och är väldigt fin tillsammans med blommor i en annan färg och form. Oftast ser man den vanligare orangefärgade sorten och jag skulle nog ha svårt att välja bland de båda för den orange är också väldigt vacker och speciell.  

Tigerlilja i sällskap av rosenstav och nästan överblommad stäppsalvia
Tigerlilja i sällskap av rosenstav och nästan överblommad stäppsalvia

Lämpligt sällskap i rabatten

I min rabatt har jag planterat lavendel, stäppsalvia och rosenstav med blomställningar i ax eller kolvar och blommor i lila och rosa intill de vita liljorna. Lite senare på säsongen kommer rosa höstflox och vit solhatt som också bryter av fint i färg och/eller form. Där tigerliljan trivs sprider den sig gärna, så jag hoppas på fler stänglar och blommor framöver.

I förgrunden en rosa höstflox och i bakrunden skymtar den vita tigerliljan. Till höger i bild lavendel, överblommad stäppsalvia och vit solhatt
I förgrunden en rosa höstflox och i bakrunden skymtar den vita tigerliljan. Till höger i bild lavendel, överblommad stäppsalvia och vit solhatt

Har du liljor i trädgården? Visa gärna en bild i kommentarerna!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Tidigare inlägg

Etikettmoln