Ny trädgård till nästa sommar? Planera i höst & vinter!

Hösten och vintern är den perfekta tiden att börja planera och drömma om en ny trädgård. Oavsett om du vill göra det på egen hand eller om du vill ha proffshjälp så är det bra att vara ute i god tid för att ha en färdig ritning att följa redan tidigt på våren. 

5 goda skäl till att planera trädgården under höst & vinter:

  1. Du har trädgården och nya idéer i färskt minne. Anteckna, titta på foton och analysera vad som var bra och vad som fungerade mindre bra.
  2. Om du vill ha professionell hjälp med planeringen har du ett försprång jämfört med de som tar kontakt med en trädgårdsdesigner först på våren. Då är många av oss redan uppbokade ett bra tag framöver.
  3. När du redan tidigt på våren har en färdig trädgårdsplan kan du anlita en bra trädgårdsanläggare - innan de blir fullbokade.
  4. Du kan i god tid beställa alla växter från växtlistan och få dem levererade i tid. 
  5. Du hinner njuta av din nya trädgård redan nästa sommar.

Läs om varför det är bra att anlita en trädgårdsarkitekt och om det passar dig. Eller se hur du kan planera din trädgård på egen hand om du hellre vill det.

Naturnära trädgård med bevarad charm

En av de trädgårdar jag ritade i somras ligger vid en sjö och har en vacker utsikt från trädgården som är inbäddad av lummig, naturlig grönska. Mina kunder ville få in fler buskar och träd, men framförallt mer blommor eftersom det i stort sett saknades på tomten.

Med utvalda träd och buskar, pallkragar för odling, en häck av doftande lavendel som bildar en fond mot sjön samt rabatter för rosor och perenner blir det en helt annan känsla i trädgården - utan att den naturliga karaktären går förlorad. Från den nya altanen som går in vinkel runt huset och från badtunnan får tomtägarna en underbar  utsikt över sjön.

"Vi har en uppvuxen trädgård med träd, gräsmatta och nivåskillnader som är vildvuxen och nästan helt utan blommor. Vårt önskemål var att få en lättskött trädgård med blommor från vår till höst och som fortfarande har kvar ett naturligt utseende. 

Det blev precis som vi tänkt oss och vi är verkligen nöjda. Favoritplatsen i trädgården blir nog området kring spa-badet, där vi redan idag sitter mycket och njuter av utsikten över sjön. Under projektet har vi haft en bra dialog med Ann som är kunnig och mycket lyhörd för våra önskemål. Vi vill absolut rekommendera att ta hjälp av Ann när du vill förnya trädgården."  

 
Sara Jansson & Sylve Sahlström, Heby

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Tidigare inlägg

Etikettmoln