Skimrande vackert fackelblomster i motljus

Smalt fackelblomster är en perenn som trivs i full sol och som gör sig allra bäst i ett läge där den får stå i motljus framåt kvällen. Då riktigt skimrar den och lyser upp med vackra blommorna som sitter på långa ax.

Smalt fackelblomster, Lythrum virgatum 'Dropmore Purple' har lysande lilarosa blommor i juli-augusti och blir omkring 1 meter hög.  Den är egentligen en växt för fuktiga jordar men går trots det mycket bra att odla i relativt torr jord.

I den här rabatten blir den mörkbladiga busken smällspirea 'Amber Jubilée' en fin bakgrund där färgerna kontrasteran och lyfter varandra. I bakgrunden blommar pärleternellen med sina vita blommor och ljusar upp intrycket.

Det är också fint att låta blommor ha samma grundform men låta färgen skilja. Här är det den vitblommande strandveronikan 'Charlotte' som får stå för den vita färgen medan både den och det smala fackelblomstret i bakgrunden har samma form med blommor i ax.

Kommentera gärna:

  • Madelene Alpsjö • 27 mars 2021 11:55:07
    Så vackert med samplanteringen av rosa och vitt .
  • Hej Madelene! :) Roligt att du gillar samplanteringen, det blev verkligen en lyckad kombination /Ann

    28 mars 2021 11:26:26

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Tidigare inlägg

Etikettmoln