Min löklasagne, hur gick det?

Kommer du ihåg min löklasagne som jag skrev om i höstas? Här kommer i alla fall en uppdatering för dig som är nyfiken på hur det gått.

Jag satte ner två sorters tulpaner, den vita 'Exotic Emperor' och den mörkt lila 'Negrita'. Till sällskap fick de en blålila balkansippa 'Blue Shades' och en tidigt småblommig krokus i orange med namnet 'Orange Monarch'. (Har du förresten lagt märke till hur himla snyggt det är med orange och lila tillsammans. I alla fall tycker jag det är superstiligt. Jag har till exempel kombinerat en eldtörel med orange flockblommor med de blålila spirorna hos anisörten. De bryter därmed av mot varandra både i färg och form.)

De olika vårlökarna fick dessutom sällskap av små skott av myskmadra och en planta murgröna i ena hörnet av korgen jag planterade i. Min idé var att tulpanerna och de andra lökarna skulle få en fin utfyllnad med gröna blad från murgrönan och vita stjärnblommor från myskmadran.

Nu blev det då inte riktigt som jag hade tänkt. De blålila balkansipporna och de små orange krokusblommorna kom väldigt fint och det gjorde också de mörklila tulpanerna som blommade vackert under en lång period. De vita tulpanerna däremot, de kom inte ens upp så där försvann en stor del av effekten jag ville åt. 

Jag hade inte heller någon annan frostfri förvaringsplats än i det mörka fönsterlösa garaget och det blev därmed svårt att hålla liv i den ljuskrävande vintergröna murgrönan. Även den annars så frodiga och blomvilliga myskmadran lyste med sin frånvaro. 

I alla fall, för att fylla ut mellan de växter som faktiskt behagade dyka upp, satte jag ner lite mossa, lila gyllenlack, ett par plantor av en sommarblomma med vita små blommor som jag just nu inte alls kommer ihåg vad den heter (hjälp mig om du vet namnet!) och så en liten söt ampelviol. Det blev tills slut riktigt bra trots allt =)

Well well, det var roligt att prova att göra en löklasagne. Sådana här fadäser gör mig bara taggad att prova igen så jag gör säkert ett nytt försök till hösten. Hur är det för dig? Har du gjort någon löklasagne? Lyckad eller inte? Berätta gärna!

Etiketter: vårlökar tulpaner

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Tidigare inlägg

Etikettmoln