Ljuva magnolior i Enköping

Enköping..! Ibland, särskilt under sommarhalvåret, önskar jag att jag bodde där. Då skulle jag inte hinna göra annat än att gå och fotografera och studera växter och hur de utvecklas under säsongerna. Tänk bara alla vackra små fickparker och större parker med planteringar som Drömparken. Drömstaden för oss växttokar.

Men, det kanske är tur att jag inte bor där, hur skulle jag då hinna göra alla roliga designjobb för olika trädgårdar och rabatter? Ett besök i parkernas stad då och då kommer man också långt på.

På våren är Enköping näst intill synonymt med ljuvt blommande magnolior, massiva planteringar med tulpaner och överdådig körsbärsblom. I år, med den värmen vi haft, blommar de över rätt snabbt så det gäller att hänga med.

Här följer en liten kavalkad av magnoliabilder. Först ut är Magnolia 'Galaxy', rosenmagnolia:

Nedan en bild på en rosa och en vit magnolia av okänd sort:

Så ett par bilder på stjärnmagnolia:

Avslutar med Magnolia 'Leonard Messel'. Missa inte den annorlunda underplanteringen av vita hyacinter i mängder.

Såå...vilken är din favorit bland magnolior? Själv har jag en 'Merrill' så den är ju självskriven, men nog vore det bra läckert med en 'Galaxy', den med stooora rosa blommor överst i inlägget. Den blommar dessutom lite senare än till exempel den rosa-vita 'Leonard Messel' vilket gör att knopparna klarar sig bättre när det gäller risken för frostskador.

Läs också mina tidigare inlägg om magnolia för (minst) zon 3-4 om du vill veta mer om sortval, plantering och skötsel.

Etiketter: magnolia

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Tidigare inlägg

Etikettmoln