Återbesök i en trädgård - före/efterbilder

För några veckor sedan var jag på återbesök i en trädgård som jag ritat. Det är alltid lika roligt att se resultatet av de idéer och planer som tagit form i tankarna och sedan mejslats fram på ritbordet. Här var det en nybyggd tomt där jag tog fram en helhetsplan för trädgården.

Växterna på bilden ovan har tagit sig väldigt fint innanför murstenskanten. Det kan vara lite pussel att bygga och placera huset efter naturen men det är ofta väl värt besväret. Här har man valt att bevara berghällen så mycket som möjligt och visst ger det en fin karaktär åt trädgården.

Vid sidan av entrédörren finns en uteplats där man kan sitta relativt avskilt tack vare buskarna som skärmar av mot gatan, men där man ändå har uppsikt över omgivningarna. En perfekt frukostplats med morgonsol.

En lummig och naturlik plantering med buskar, träd och perenner önskades till husets framsida. Här är det i stort sett färdigt, men en kant kommer att sättas mot rabatten på vänstra sidan.

En rabatt mjukar upp berghällarna i gränsen mot granntomten. 

De svartmålade odlingslådorna smälter in fint och skapar en vacker och lättskött plats för odling av grönsaker och bär. Lägg märke till den smarta idén att hänga en balkonglåda utanpå pallkragen för mer odlingsyta.

Bilder; före- & efter

Här följer några före- och efterbilder som visar både utgångsläget och det (i stort sett) färdiga resultatet. Varannan bild visar före och varannan efter.

Den härliga tomten som inramas av underbart vackra berghällar har förvaltats väl. Med en genomtänkt plan för trädgårdens olika rum har man lyckats används ytorna på ett smart sätt samtidigt som tomten upplevs större än den verkligen är.

Kommentera gärna:

 • Agneta Halle'n • 29 augusti 2017 17:57:53
  Vilken snygg trädgård!
  Fina idéer bl a utetrappan (med sittplatser) mot berget, blomlådorna , plantering i bergsskrevan m m. Bra val av växter m m.
 • Tack, roligt att höra! Nya spännande idéer kan man inte få nog av. Inte växter heller ;-)

  30 augusti 2017 13:19:12

 • Mette • 3 augusti 2017 09:12:40
  Fantastisk fint. Balkonglådan utanpå pallkragarna var en superidè som jag ska sno rakt av. Tack för insiration!!.
 • Tack Mette, roligt att du gillar det! Kluriga idéer är som gjorda att ta efter (!) och jag kunde inte låta bli att visa den här kreativa lösningen hos mina kunder

  3 augusti 2017 17:46:18

 • Isa • 1 augusti 2017 20:18:05
  Fantastiskt roligt att se vad man kan göra, mycket snyggt.
 • Tusen tack, Isa! Vad glad jag blir :-)

  1 augusti 2017 21:53:09

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Tidigare inlägg