Skapa Stilen - frodigt grönt & blå blommor

Ormbunkar, storbladiga växter och blå blommor. Mer behövs inte för att skapa en frodig och lummig plats i en skuggigare del av trädgården. Med några stenar, en minidamm och en stubbe förstärks konceptet ytterligare. Det blir till en stiliserad bild där man plockat med sig minnet av en skogsglänta med en porlande bäck hem till trädgården.

Den här bilden tagen vid en av idéträdgårdarna i Enköpings parker, precis som bilden från Skapa stilen - överdådiga hortensior och stockrosor

På fotot ovan är det en del ettåriga växter som väljer att byta ut mot perenner, fleråriga växter, med liknande uttryck för att få en mer lättskött och årligen återkommande växtlighet.

I den ursprungliga planteringen finns, förutom ormbunkar av olika slag, någon sort av kanna, ett mindre gräs och blåblommande femtunga. Om du tycker om stilen och vill prova att göra en liknande plantering med perenner i din egen trädgård kan du följa växtförslagen i bilden nedan.

Ett bra sätt att börja skapa den stil och det uttryck du vill ha i din trädgård är att börja titta efter bilder i tidningar och på internet och spara de som du fastnar för. Ofta går det att byta ut växter, färger eller detaljer, precis som jag gör här när jag byter ettåriga mot perenna växter, så att resultatet passar det du gillar.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Tidigare inlägg