Färdig rabatt - snabbt & enkelt

Som jag skrev i mitt förra inlägg där jag beskriver vad du behöver tänka på för att planera en perennrabatt så vill jag gärna hjälpa till så att flera kan få möjlighet att plantera välplanerade rabatter med blomning från vår till höst.

Ett första steg på vägen är att jag har utvecklat ett koncept som jag kallar "Färdig rabatt”. Det är en nedladdningsbar pdf med planteringsplan, inköps- och växtlista. Dessutom ingår en illustration för en tydlig visuell bild av hur rabatten kommer att se ut efter ett par säsonger.

VÄLPLANERAD RABATT UTAN MÖDA
Tanken är att du som gillar trädgård och växter - men som tycker det känns svårt att planera en välkomponerad rabatt - på ett enkelt sätt ska kunna få en helt underbar plantering med blommor som avlöser varandra i blomning.

Genom att jag redan har gjort det tidskrävande arbetet med att välja ut just de växterna som passar för rabattens läge och tema, så blir det en enkel sak att köpa växter och plantera din nya rabatt. 

Förutom att spara tid kan du också spara pengar; med en plan behöver du inte riskera att köpa växter som inte trivs där du sätter dem och bli tvungen att skaffa nya när de gamla tynat bort. Kostnaden för pdf:en "Färdig rabatt" sparar du lätt in genom att välja rätt växter på en gång. 

TEMA FJÄRILSVÄXTER
Den första färdiga rabatt jag har tagit fram har temat fjärilsväxter, eftersom jag vet att många gillar fjärilar och gärna vill locka fler till sin trädgård. Blommorna i rabatten är utvalda just för att locka till sig fjärilar men också humlor och bin. Därmed kan du också göra en viktig insats för våra utrotningshotade vilda bin som kan få en fristad i din trädgård, där det finns pollen och nektar från vår till höst tack vare blommorna i rabatten fjärilsväxter. Växterna passar också ihop när det gäller deras färg, form, höjd, bredd, läge osv.

Om du vill veta mer om fjärilsrabatten så kan du läsa mer om den här.

FLER TEMA-RABATTER PÅ GÅNG
Jag har en del idéer och planer om att utveckla fler färdiga rabatter, exempelvis en vit rabatt, lime och lila, gammaldags mormorsväxter, funkisrabatt, japansk inspiration osv. Men jag skulle gärna höra din åsikt eller idé om vilket tema du skulle vilja ha. Skriv och berätta i kommentarerna – eller mejla ann@shapeitgreen.se. Kanske blir just din idé nästa rabatt som jag utvecklar.

P.S. Om du istället vill ha en individuellt utformad rabatt som är anpassad efter dina personliga önskemål så är du självklart välkommen att kontakta mig för mer information.

Kommentera gärna:

  • Helena • 25 juni 2017 21:54:56
    Hej! Jag skulle vilja läsa inlägget om fjärilsrabatt men den verkar inte existera längre?
  • Hej Helena! Roligt att du vill läsa mer om fjärilsrabatten. Vad bra att du frågar, det hade blivit något fel med länken till sidan. Nu är det fixat så prova gärna igen :-)

    26 juni 2017 10:29:12

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Tidigare inlägg