Uppstart & designtips på snötäckt mark

Första månaden på det nya året är snart slut. Under januari har jag hunnit slutföra ett par uppdrag och även påbörjat arbetet med några nytillkomna. Det ska bli så roligt att fortsätta driva shape IT green och jag är så nyfiken på vilka spännande uppdrag jag kommer vara en del av under året som kommer.

Under tiden som jag haft företaget har jag märkt att jag tycker det är lika roligt att planera och utveckla verksamheten som det är att utföra själva uppdragen med kundmöten och designarbete. Tur är väl det eftersom planering, administration, marknadsföring och försäljning är en mycket större del av företagandet än vad jag någonsin hade trott när jag startade shape IT green. Det är roligt att sköta det mesta på egen hand och jag har lärt mig massor under tiden.

Snö, lagerhägg och vintersnuva

Så glad jag blev glad när snön gjorde entré i början av januari. Det blir så ljust och vackert ute och det ger ett bra skydd åt ömtåligare växter. Det ska bli intressant att se hur lagerhäggen som jag planterade under senhösten klarar vintern. Egentligen borde den ha kommit i jorden redan under september månad men jag håller tummarna för att det går bra ändå.

Under vintern ser jag fram emot att ta långlunch med skidorna på (längd alltså) soliga vinterdagar. Hade några sådana förra vintern och hoppas på ännu fler i år.

En förkylning lyckades jag dra på mig över årsskiftet, precis som många andra i min närhet. Så det blev en hel del vila, ingefärste med honung och kycklingsoppa med vitlök (bästa förkylningssoppan om ni frågar mig).

Designtips på snötäckt mark

Förresten, har du tänkt på att det är perfekt att testa nya former i trädgården när snön lagt sig över trädgårdens golv? De befintliga gränserna suddas ut och det är lätt at trampa upp en ny sträckning för till exempel en gångväg eller en stig. Det är bara att snöra på kängorna och testa. Blir det inte bra så kan du alltid göra ett nytt försök i snön. När du hittat en bra form kan du ta ett foto eller rita in den i en plan och spara till våren.

Tänker du testa? Berätta gärna :)

Kommentera gärna:

  • Per Olof Wiberg • 14 januari 2016 10:30:47
    Trevlig läsning! Vintern är som du säger en planeringens tid i trädgården. Hoppas förkylningen gett med sig.
  • Tack Per-Olof! Det kanske är tur att vi har vintern, när skulle det annars finnas tid att göra planer för nästa säsong ;)

    14 januari 2016 13:31:58

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv