Logotype_shape IT green

13 roliga julklappstips till trädgårdsägare

Julen är snart här - redan nästa vecka konstigt nog ;). Tänkte därför tipsa om några roliga och nyttiga julklappar åt trädgårdsintresserade personer i din närhet.
Eller varför inte köpa en present åt dig själv :). Längst ner i inlägget hittar du också en tidig julklapp från mig...scrolla ner direkt om du är nyfiken!

Vattentunna som pryder sin plats

Är du inte helt nöjd med din vanliga vattentunna i grön plast? Nu finns ett fantastiskt alternativ i form av en vattentunna i keramik som smälter in fint bland grönskan hos Amforeas medelhavskeramik. "Fraska" som urnan heter rymmer 200 liter och kräver inget underhåll förutom att tömma den på vatten inför vintern.

Ett tips om du som jag har fler vattentunnor i trädgården är att börja med att byta ut den som står mest synligt till eller den som står där din trädgård är som allra vackrast.

Smarta handskar och smart fruktplockare

Smarta saker har smarta arbetshandskar som fungerar perfekt för trädgårdsarbete och som ger en bättre känsla och god fingerfärdighet. De har också en äppelplockare som sätts på ett skaft för att du ska kunna plocka äpplen och päron från höga fruktträd utan att använda stege. Smart och säkert!

Vattenslang med stil

Varför måste trädgårdsslangar alltid ha så ful färg? Oftast är de skrikigt gröna eller orange och stjäl fokus från allt det vackra i trädgården. Garden Glory har tagit fasta på detta och tagit fram en prisbelönad vattenslang som man inte behöver skämmas för även om den sitter mitt i blickfånget.

Har du ett vitt hus? Välj den vita slangen White Snake (ha ha, fyndigt namn ;). Vill du ha guldkant på tillvaron? Välj lyxiga Gold Digger. Längtar du efter en läcker färgklick? Välj Candy Crush. Det finns även en mild (!) grön, en mörkröd, en grå och en svart slang att välja på. Vilken väljer du?

Läsning för nybörjaren

En bok är alltid en bra julklapp (tycker i alla fall jag) och ”Hjälp, vi har fått en trädgård!” är perfekt till nya tomtägare som behöver en hjälpande hand. Finns säkert i din lokala bokhandel eller exempelvis på Bokus och Adlibris.

Superstark chili direkt från konservburk

Bara att öppna konservburken som kommer från Coolstuff och vattna. Att driva upp egna plantor från chilifrön tar cirka 4 månader från sådd tills de första frukterna kan skördas så du får beväpna dig med ett ordentligt tålamod och börja redan i februari…

Bärbar hängmatta

En flyttbar hängmatta från Coolstuff som inte kräver två större träd på lagom avstånd från varandra (något som jag saknar). Dessutom är den hopvikbar och kan lätt flyttas runt på uteplatsen och i trädgården allt efter önskemål om sol/skugga. Eller varför inte ta med hängmattan till badstranden för en verkligt skön stund i solen…

Odla din egen svamp

Svamphuset har olika sorters svamp som du kan odla hemma. Det är väldigt enkelt (jag har provat själv) och roligt att se svamparna växa för varje dag, men kräver att man vattnar ibland.

När du fått din andra svampomgång ska det gå att ”plantera” svampen i en bit av en trästock eller stubbe och fortsätta odla svampen utomhus. Det har jag ännu inte hunnit prova på så jag kan inte säga om det stämmer. Svamphuset finns även på Coolstuff men då enbart sorten ostronskivling.

Läsning ger inspiration

En prenumeration på en trädgårdstidning är att ge bort en stund av lugn och ro samtidigt som det ger nya idéer kring den egna trädgården. Den vid det här laget klassiska ”Allt om trädgård” är ett säkert julklappsval.

För den som är bra på engelska finns det flådiga och innehållsrika magasinet Gardens Illustrated – en toppentidning om ni frågar mig. Lite lyxigare och tjockare med mer trädgårdsläsning(!)

Vädertåliga kuddfodral

Visst vore det skönt att låta kuddarna ligga kvar ute även om det väntas regn? Gardensmart har vädertåliga och avtorkbara kuddfodral som inte heller bleks så lätt i solen. Finns i några olika mönster och färger. Själv gillar jag den här bambumönstrade.

Lättgrävt med smidig spade

Radius Pro-Lite är en grävspade från Gardensmart. Den har ett o-format handtag som gör det bekvämare att ta i och gräva. Dessutom har den ett extra brett fotstöd och ett lätt skaft av glasfiber. Inte minst så gillar jag designen!

Härligt vårdande

En vårdande handkräm är en nödvändighet för oss med uttorkade trädgårdshänder. Denna från Crabtree & Evelynn via Gardensmart.

OBS! Julklappstipsen som jag har skrivit om är mina egna tips, det är ingen sponsring inblandad för något av de företag eller produkter jag nämner i inlägget!

Min alldeles egna julklapp till dig!

Jag vill passa på att ge en julklapp till dig som nyligen skaffat en ny trädgård (eller som känner någon som just gjort det). Du kan just nu beställa ett första möte med mig i din tomt/trädgård till superspecialpris! Kanske har du någon i din närhet som just köpt hus, ett syskon eller ett av barnen? Då kan du få ett gåvobevis/ presentkort via e-post som du kan skriva ut och ge bort.

Normalt så tar jag 1800 kronor för ett första möte då vi tillsammans analyserar trädgården och vad du vill uppnå. MEN, om du bokar in ett möte senast den 23:e december så betalar du bara 500 kronor(!)

Presentkortet gäller under hela 2016 från beställningsdatumet för att det gott och väl ska hinna användas.

Läs mer om det inledande idémötet och om villkoren.

Etiketter: julklappstips

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv