Logotype_shape IT green

Veckans gröna idé - japansk hörna

Drömmer du om en japansk trädgård men drar dig för att sätta planerna i verket för hela trädgården? En smart idé kan då vara att låta en mindre del av trädgården gå i japansk stil. Kanske det finns ett trist hörn någonstans som skulle vara perfekt för en sådan plats.

Ett stilfullt sätt att utnyttja ett hörn i trädgården. Stenblock, grus, gröna växter och kanske även vatten blir en fin tolkning av en japansk trädgård. En plats för rekreation dit man kan dra sig tillbaka för att återhämta sig från vardagens intryck.

Men, inte går det väl att blanda flera stilar i en och samma trädgård? Jodå, visst går det! Jag tycker att det allra mest spännande när jag besöker en trädgård är att kliva in i en avskild del med en helt annan karaktär. Som om det vore en helt annan trädgård.

Det som avgör om det lite oväntade inslaget fungerar i trädgården som helhet är om platsen är synbart avskild från övriga delar. Den kan gärna vara helt eller delvis dold bakom buskar, spaljéer, häck, plank eller pergola. Eller så kanske den kan byggas upp intill ett förråd eller liknande byggnad.

Ett alternativ är att låta platsen vara helt synlig och bli ett dekorativt smycke som får tala för sig själv. Något att vara stolt över...

Vad skulle du välja? Dölja eller visa upp?

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv